Kenmerk van anti-revolutioneren: u doet en denkt wat wij willen!

Op het moment dat onze politieke filosofen, onder aangeven wat de journalisten in de nieuwsmedia als toekomstige rampen voor het voortbestaan van de mensheid hebben beschreven, een ultieme oplossing formuleren, meestal te realiseren via aanzienlijke offers (boete doening) van de bevolking, en opgesteld zonder verder dialoog (want daar hebben meeste mensen toch geen verstand van) en dus zonder te vertrouwen op de inzet van de ratio bij de mens, dan is het onvermijdelijk dat de burger, diegene die gered moet worden van zijn ondergang, wordt voorgeschreven hoe hierover te denken en vervolgens vooral wat hij moet doen en nalaten om de status van toelating tot het toekomstige aardse paradijs te bereiken.

Dit zijn de eerste kenmerken dat het proces van de anti-revolutie tegen de rede op weg is naar een totalitaire staat. Immers iedereen die niet wil meewerken aan de geopperde oplossing is per definitie asociaal en een vijand van de maatschappij. Eerst stigmatisering, daarna vervolging en berechting en uiteindelijk onderdrukking zijn dan de logische volgende stappen.

In Nederland zijn we op die weg al aardig gevolgd, want de lijst van wat we moeten denken en doen is inmiddels aardig lang. Je er tegen verzetten is niet mogelijk; journalisten, trots op hun zo noodzakelijke maatschappelijke functie geven zoals gebruikelijk geen thuis; het Openbaar Ministerie en de rechters scharen zich natuurlijk graag in de nu zo nodige maatschappelijke samenhorigheid om de ernstige problemen het hoofd te bieden; wetenschappers geven hun wetenschappelijke vrijheid graag op voor maatschappelijk verantwoord onderzoek, dat wil zeggen alleen onderzoeksonderwerpen en uitkomsten die de door de elite met haar politieke filosofen geschetste oplossingen ondersteunen. Het staat immers allemaal in de beleidsnota’s en verkiezingsprogramma’s geschreven en aan het woord van onze elite, die over ons waakt en zo goed voor ons zorgt, kan en mag niet getwijfeld worden. Dat spreekt!

Als u denkt dat dat overdreven is, is heeft Dr. GertJan Mulder op de blog Verenoflood.nu op 28 december 2020 onder de titel “U zit klem – maar beseft u dat wel?”‘ een lijstje gemaakt die ik u niet wel onthouden:

U mag geen vlees meer eten

U moet aan de groene stroom

U bent verplicht elektrisch te rijden

U mag niet meer vliegen

U moet binnen blijven

U moet een mondlap op

U moet luisteren

U mag niet naar restaurants of cafés

U mag niet socialiseren

U mag niet zeggen wat u denkt

U moet NPO kijken

U moet van het gas af

U moet uw huis beter isoleren

U mag geen contant geld bezitten

U mag geen reguliere zorg meer

U moet vertrouwen op experts

U moet zich laten vaccineren

U moet geloven in de € en de EU

U moet kansloze immigranten dulden

U moet kracht putten uit diversiteit

U mag geen open haard meer stoken

U mag niet meer barbecueën

U moet maximaal 100km rijden

U mag geen stikstof uitstoten

U moet zich laten testen

U mag niet meer skiën

U mag niet met meer dan 3 personen in uw huis

U mag geen drank kopen na 20.00

U moet zich koest houden

U kunt later nooit meer zeggen: “Wir haben es nicht gewußt!”