Asscher: socialisten zijn betere mensen

Dit is de conclusie van een artikel op de blog Verenoflood.nl waarin de auteur uitgelegd waarom Asscher de huidige voorman van de Socialisten van de PvdA, betere mensen zijn. En betere mensen mogen natuurlijk de maat nemen van anderen.

Nu zijn socialisten, zich graag progressief noemen, in de kern altijd geneigd achter de contra-revolutie tegen de rede te lopen (zie het hoofdstuk over , hoewel de gematigden, zeker direct na de 2de Wereld Oorlog in Nederland, zich schikte naar de politiek van het vooruitgangsmodel van de verlichting.

Maar het zijn deze socialisten van de PvdA die in 1966 het startschot tot de contra-revolutie in het officiële circuit van de gevestigde politiek partijen (we laten de splinterpartijen en de confessionele partijen uit die tijd even uit de picture) door met een stroming Nieuw Links te komen en hun actie programma Tien over Rood.

En wat vinden we onder andere bij die tien punten:

  • Elk verkiezingsprogramma van de PvdA dient een minimum te bevatten, zonder de uitvoering waarvan de Partij van de Arbeid niet aan coalitiekabinetten zal deelnemen.
  • Onvoorwaardelijke erkenning van de DDR en van de Vietcong is noodzakelijk.

Nu waren de DDR en Vietcong uitgesproken voorbeelden van het streven naar gesloten samenlevingen, waar politieke leiders niet op inhoud kunnen worden aangesproken en over hun opvattingen niet kritisch ondervraagd kunnen worden want zij weten het voor haar bevolking natuurlijk het beste. Het geeft aan waar de intenties van de initiatoren van Tien-over-Rood voor gingen en hun opvattingen is sindsdien main-stream geworden in de PvdA en alle andere linkse partijen in Nederland.

Het verwondert ons dus niet dat Lodewijk Asscher de wereld en zijn politiek tegenstanders nog steeds de maat neemt (“Wij zijn beter!”), en het verwondert ons niet dat hij als leider van de PvdA en nog als grotendeels persoonlijk verantwoordelijk voor de ellende van de toeslagen affaire niet bereid is op te stappen als leider van de PvdA. Want dat doen leiders niet die denken dat zij beter zijn de anderen en niet gemist kunnen worden de domme bevolking te leiden naar de socialistische heilstaat.